Pradawne pszenice w piekarni Cała W Mące

W piątek dostarczyliśmy nasze pradawne pszenice (okrągłoziarnową i perską) ? oraz jęczmień kapturkowy do piekarni Cała W Mące w Warszawie, gdzie Monika Walecka będzie prowadzić testy wypiekowe ???
Już nie możemy doczekać się rezultatów ?
Było nam bardzo miło! Dziękujemy za tak sympatyczne przyjęcie! Mieliśmy okazję zwiedzić tę uroczą piekarnię, posmakować wypieków i posłuchać interesujących opowieści, np. o kruku, który na koniec dnia pomaga w sprzątaniu wyjadając okruszki

Cała W Mące to niezwykłe, wręcz magiczne miejsce, ma swój niepowtarzalny klimat. Wszystkie wypieki są rewelacyjne i mają niepowtarzalną nutę smakową i zapachową. Pytaliśmy czym jest to spowodowane, czy jakimś tajemniczym dodatkiem, np. przyprawą? ? Odpowiedzią był tylko tajemniczy uśmiech wszystkich Pań pracujących w piekarni ? No cóż, każdy musi mieć jakieś tajemnice ?
Najważniejsze, że smak tych wypieków jest rewelacyjny ?, gwarantowany używaniem najlepszej jakości składników oraz sercem włożonym w pracę, która jest pasją ?‍?
Dziękujemy za pyszne chleby, bagietki, drożdżówki słodkie i z cebulą oraz przepiękne „kłosy” posypane sezamem ???